Із початком війни в Україні зросли ризики інфекційних захворювань, зокрема, кишкових інфекцій. Багато хто зараз живе, або проводить час у спеціально облаштованих місцях для перебування переселенців/біженців. Організація харчування для такої великої кількості людей вимагає дотримання певних правил для запобігання гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, котрі можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай, їх спричиняють бактерії чи віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою, через брудні руки і предмети побуту.
Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.
Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, нудота, блювота і діарея.
Щоб уникнути виникнення і поширення гострих кишкових інфекцій зверніть увагу на правила безпечної організації харчування для великої кількості людей.
При перших симптомах гострих кишкових інфекцій звертайтеся до лікаря.
За матеріалами ЦГЗ МОЗ: https://phc.org.ua/
Передрук та інше використання матеріалів, розміщених на цьому сайті, дозволяється за умов посилання на ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» та МОЗ України.
43010, Волинська область,
м. Луцьк, пр. Волі, 55
тел. (0332) 75-77-80
факс. (0332) 75-75-66
e-mail: volindses@ukr.net
e-mail: gydsesvolin@ukr.net
Пн-Пт: 08:00-17:00
Сб-Нд: вихідний