Здоровий шлунок, як один з органів травної системи, значно впливає на якість нашого життя. За певних несприятливих умов епітеліальні клітини шлунка, що виробляють ферменти для подальшого перетравлення їжі, здатні перетворюватися у ракові клітини.
Не можна однозначно назвати причину раку шлунка, проте відомо, що він виникає внаслідок поєднання факторів навколишнього середовища та накопичення специфічних мутацій.
Хвороба може вражати будь-яку частину цього органа, проте, частіше це основна його частина (тіло шлунка).
Людина, котра зіштовхнулася з недугою, може відчувати труднощі з ковтанням, здуття після їжі, відчуття раннього (передчасного) насичення їжею, а такою мати печію, розлад травлення, нудоту, біль у животі, блювоту.
Точний діагноз може поставити лише лікар на підставі ґрунтовного обстеження пацієнта.
Фактори ризику, що підвищують ризик раку шлунка:
Як можна запобігти хворобі?
Зменшіть ризик раку!
Джерело – сайт ЦГЗ МОЗ: https://phc.org.ua/news/yak-profilaktuvati-rak-shlunka
Передрук та інше використання матеріалів, розміщених на цьому сайті, дозволяється за умов посилання на ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» та МОЗ України.
43010, Волинська область,
м. Луцьк, пр. Волі, 55
тел. (0332) 75-77-80
факс. (0332) 75-75-66
e-mail: volindses@ukr.net
e-mail: gydsesvolin@ukr.net
Пн-Пт: 08:00-17:00
Сб-Нд: вихідний