Міністерство охорони здоров’я розробило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Документ набирає чинності з 1 січня 2021 року Про це під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
Санітарний регламент передбачає наступне:
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE35394.html.
Серед іншого, у новому Санітарному регламенті змінено підходи до організації харчування. У школах дозволяється організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. Також вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
“Регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям. Наприклад, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ”, — розповів Головний державний санітарний лікар України.
Крім того, у Санітарному регламенті визначено Перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах та шкільних автоматах (чіпси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі та ін.). Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.
https://moz.gov.ua/article/news/viktor-ljashko-novij-sanitarnij-reglament-dlja-shkil-pochne-dijati-z-1-sichnja-2021-roku
43010, Волинська область,
м. Луцьк, пр. Волі, 55
тел. (0332) 75-77-80
факс. (0332) 75-75-66
e-mail: volindses@ukr.net
e-mail: gydsesvolin@ukr.net
Пн-Пт: 08:00-17:00
Сб-Нд: вихідний