Харчові продукти можуть забруднюватися шкідливими токсинами, хімічними речовинами та містити хвороботворні бактерії, віруси або паразити, що є причиною понад 200 різноманітних недуг — від діареї до онкологічних захворювань.

Правильна обробка, підготовка та зберігання харчових продуктів може зменшити ризик харчових отруєнь та інших недуг, пов’язаних із їжею.

Пам’ятайте правила безпеки харчових продуктів вдома:

  • Мийте руки протягом 20 секунд водою з милом до, під час та після приготування їжі та перед споживанням страв.
  • Мийте посуд, дощечки для нарізання, стільниці тощо мильною водою.
  • Обов’язково промивайте овочі та фрукти проточною водою перед споживанням.
  • Використовуйте окремі дощечки та посуд для сирого м’яса, птиці та морепродуктів.
  • Зберігайте сире м’ясо, птицю, морепродукти та яйця окремо від усіх інших продуктів у холодильнику.
  • Придбайте кухонний термометр. Тільки так ви зможете точно перевірити температуру, за якої готується їжа.
  • Розморожуйте продукти безпечно в холодильнику або в холодній воді чи мікрохвильовій печі.
  • Обираючи продукти в магазині чи на ринку стежте за тим, аби вони не були пошкодженими.

Більше рекомендацій на сайті: https://bit.ly/3gFQz7c

За матеріалами ЦГЗ МОЗ України https://www.facebook.com/phc.org.ua/photos/a.353782784746456/3156420954482611/